Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

De Ouderenpartij voor Dongen, opgericht door Marius van der Heijden in juni 2017, samen met enthousiaste gelijkgestemden, is nieuw aan de politieke horizon.

Waarom een ouderenpartij voor Dongen?

De ouderenpartij voor Dongen gaat de belangen van ruim 4.000 Dongenaren boven 65 jaar behartigen. Naar schatting is daarvan 10% erg eenzaam. De overheid wil graag dat ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ouderen wonen vaak alleen, bij ziekte kunnen zij bijvoorbeeld niet naar buiten om boodschappen te doen. Daarvoor is niet alleen hulp nodig, maar moeten ook financiĆ«le middelen beschikbaar worden gesteld. Voor de belangen van die groep gaat de partij zich inzetten.

Volgens Marius van der Heijden maken gemeenten te weinig werk van ondersteuning bij het zelfstandig wonen. Informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vanuit gemeenten is vaak slecht vindbaar, onduidelijk en soms ronduit misleidend. Dit blijkt uit een rapport van de ouderenbond ANBO. Bovendien is de informatie naar je persoonlijke situatie vaak ondoorzichtig, volgens de bond.

Volgens dit rapport kunnen gemeenten door te investeren in culturele activiteiten bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van ouderen. Hierdoor is er minder zorg nodig. Als ouderen betrokken worden bij allerlei activiteiten, zijn ze minder eenzaam en is de kans op sociaal isolement of gezondheidsproblemen kleiner.

Wat kunt u doen voor de ouderen?

De Ouderenpartij voor Dongen beoogt een gelijkwaardige gesprekspartner van de gemeente te zijn om zo de belangen van ouderen te behartigen, zegt Marius van der Heijden. Wij gaan graag in gesprek met mensen die het belang en de problematiek onderkennen waarmee veel ouderen in Dongen te maken hebben en zich voor hen in willen zetten.